Het verhaal achter
Groeiwerk

Lees meer

Over Groeiwerk

Groeiwerk is een praktijk voor begeleidingskundige teamvraagstukken specifiek voor organisaties in de Ggz, de jeugdzorg en voor wijkteams. Ik begeleid voornamelijk de ‘zachte’ kant van veranderopgaven en ontwikkelingsvraagstukken. De mensen dus. En alle dynamische processen die zich tussen deze mensen afspelen. Ik zorg ervoor dat er verbinding ontstaat tussen stakeholders. Van schoonmaker tot bestuurder, van werknemer tot het sociale netwerk van de zorgvrager. Daarnaast begeleid ik reflectieve praktijken om persoonlijk en professioneel te (blijven) ontwikkelen. Ook bij vastgelopen teamprocessen en transities kan je een beroep op mij doen.

“Even stilstaan, dat is al een hele vooruitgang”

– Bertolt Brecht

Laura Koning

Groeiwerk is ontstaan vanuit mijn passie voor het begeleiden en motiveren van zorgprofessionals en sociaal werkers. Ik heb zelf ruime tijd als hulpverlener gewerkt en daarna in de rol van coach en procesbegeleider veel teams binnen de (jeugd)zorg, psychiatrie en het sociaal werk ondersteund. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om goed onderhoud te plegen aan jezelf en je team. Maar in de drukte van alledag, is er altijd iets dat meer urgent is (of lijkt) en alle aandacht en energie opslokt. Dat onderhoud kan later wel, zo is de gedachte. Een misvatting als je het mij vraagt. Juist in die alledaagse drukte is het belangrijk om je eigen instrument geslepen te houden. Vergelijk het met een APK voor je auto. Om veilige en prettige werkkilometers te maken is regelmatig onderhoud nodig.

Vanuit mijn expertise als professioneel begeleider van complexe teamprocessen en ontwikkelingsvraagstukken zoek ik aansluiting bij jullie ervaringen in het werk. We onderzoeken samen wat er precies aan de hand is en welke wensen en/of veranderopgaven er liggen. Met nieuwsgierigheid en ontvankelijkheid onderzoeken we vervolgens samen hoe beweging kan ontstaan richting de gewenste doelen.

Ik word door anderen omschreven als verbindend, betrokken, doortastend en oprecht. Ik hecht waarde aan borging van kwaliteit en een zo optimaal mogelijke relatie en samenwerking. Ik zet jouw team op respectvolle wijze in een actieve groeimindset, met als doel om zaken (weer) in beweging te krijgen. Op een wijze die aansluit bij de behoefte. Met de inzet van passende gesprekstechnieken en oefeningen creëren we samen de gewenste beweging.

“Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar je doet het niet alleen.”

Mijn missie is om professionals in mensgerichte beroepen te begeleiden in goed werk. Goed werk is voor mij werken op een manier die deugt en deugd doet. Voor jezelf, je team én de zorgvrager dus. Ik ondersteun jullie om als team je eigen-wijsheid te ontwikkelen. Ik reik jullie daarbij tools aan om de zaag scherp te houden. Daarmee creëren we samen een gezond maatschappelijk (zorg)systeem met professionals, teams en organisaties die goed en deugdzaam werk doen.

Wat onderscheidt mij van andere professioneel begeleiders?

Mijn brede coachachtergrond in het sociaal domein en onderwijs zorgt ervoor dat ik gemakkelijk aansluiting vind. De complexiteit van de problemen waar (teams van) professionals tegen aanlopen heb ik snel opgehelderd. Ook weet ik wat er speelt in het werkveld. Er worden steeds nieuwe eisen gesteld aan professionals. Er moet veel gepresteerd worden in weinig tijd. Daardoor krijgen complexe vraagstukken niet vanzelfsprekend (voldoende) aandacht. Als de balans tussen cliëntzorg en zorgen voor jezelf en je team zoekraakt, kan dat ten koste gaan van je werkplezier en de kwaliteit van het werk. Vanuit verbinding met je team voortdurend professioneel blijven ontwikkelen is naar mijn idee onontbeerlijk voor goede mensgerichte dienstverlening. Ik ben in staat om jou(w) team vanuit nieuwsgierige betrokkenheid en gelijkwaardigheid te motiveren en stimuleren. Met mijn programma’s zet ik aan tot reflectie en anders handelen. Ik gebruik hiervoor prikkelende werkvormen uit verschillende beproefde methodieken. Ik sluit daarbij aan op de geleefde werkelijkheid en creëer zo beweging in taaie vraagstukken.

Master of Human and Organizational Behavior
LVSC – geregistreerd supervisor en geregistreerd coach

Ik heb een beroepsregistratie, voor zowel Register Coach als Supervisor, bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Dit keurmerk betekent ook dat de kwaliteit van mijn werk is geborgd. Daarnaast ben ik Master in de Begeleidingskunde (MA). Hiermee heb ik mezelf bekwaamd in het begeleiden van complexe verandervraagstukken, op zowel individueel niveau, als op team en organisatieniveau. Ook mijn eigen ontwikkeling staat niet stil. Ik onderhoud mijn professie door het zelf deelnemen aan intervisie, de vakliteratuur goed bijhouden en bijscholing in de vorm van trainingen en cursussen.

Veelgestelde vragen

Ik beantwoord graag de vragen die jij wellicht voor me hebt. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.

Neem contact op

In een kennismakingsgesprek onderzoek ik de vraag, wens of het probleem. Daarna bied ik jou een passend traject. Plan gemakkelijk en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via het contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews