Het Intervisiejaartraject:
een rijke voedingsbodem
voor professionele ontwikkeling

Lees meer

Ruimte geven aan trage vragen in de (jeugd)zorg, wijkteams en de ggz

Het is niet eenvoudig om te bepalen wat juist handelen is. Dat komt door de toegenomen complexiteit in het sociaalmaatschappelijke werkveld: belangen staan soms haaks tegenover elkaar. In de drukte van alledag is er vaak weinig tijd om weloverwogen stil te staan bij moeilijke casuïstiek en de betekenis van impactvolle werkervaringen.

Wat je dan ziet, is dat ad-hoc zaken veel ruimte innemen. Het leren van grotere, complexe vraagstukken krijgt minder aandacht. Op termijn merk je dan bij jezelf en/of je team gevoelens van geleefd worden. Iedereen werkt op zijn of haar eigen eilandje to-do lijstjes af terwijl de samenhang en betekenis van het werk onder druk staat.

Intervisie geeft ruimte aan trage vragen; er is niet direct een antwoord of oplossing. Er is ruimte nodig om de gelaagdheid van het vraagstuk te onderzoeken en ervan te leren.

Wat je kunt verwachten

In mijn Intervisiejaartraject zorg ik samen met de groep voor een uitnodigende en gestructureerde leerplek om te groeien in vakmanschap en betekenis te geven aan de ervaringen die jullie opdoen in je werk.

Ik heb al zo’n 60 intervisiegroepen mogen begeleiden. We werken in de groep aan het hanteren van jezelf als instrument in je werk. Ik zorg voor een goed leerklimaat, methodische begeleiding en kwaliteit van gespreksvoering. Aan het einde van een sessie ga jij de deur uit met nieuwe feedback, inzichten en perspectieven. Ook als je zelf geen casus hebt ingebracht.

Zijn jullie toe aan het beoefenen van je vak op een duurzame en betekenisvolle manier in verbinding met jezelf en je collega’s? Ga dan het echte gesprek aan met elkaar, zodat de grotere thema’s in jullie werk de aandacht krijgen die ze verdienen.

Ik help jullie versnellen door te vertragen. Ik creëer en faciliteer daarvoor een rijke voedingsbodem met uitdagende leercondities.

Het Intervisiejaartraject in het kort:

Voor wie

Voor professionals in de (jeugd)zorg, wijkteams en de ggz die:

 • willen groeien in vakmanschap, waarin het persoonlijke en professionele samenkomen
 • verbonden willen blijven met de zin en betekenis van het werk
 • bereid zijn het eigen handelen te onderzoeken om werkprestaties te verbeteren
 • de noodzaak van goede zelfzorg onderkennen en dit willen onderhouden
 • willen ontwikkelen in zelfreflectie en feedback

Wat levert het Intervisiejaartraject jullie op?

 • Groeien in vakmanschap
 • Versnelling in professionele ontwikkeling
 • Meer verbinding, betrokkenheid en erkenning
 • Betere werkprestaties en probleemoplossend vermogen
 • Meer werkplezier

Praktisch

Het Intervisiejaartraject ziet er zo uit:

 • 6x per jaar een sessie van 2 uur in een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen
 • Incompany, dus op locatie van jullie organisatie. Een externe ruimte is ook mogelijk.
 • Per sessie komen 1 of 2 casussen aan bod
 • De eerste sessie starten we met een introductie oefening en het aanleren van de basismethode. Ook maken we werkafspraken. Zodra de groep goed geïnstalleerd is, variëren we met methoden op basis van de werkinbreng en jullie gewenste ontwikkelrichting.
 • Tussendoor en aan het einde van het traject evalueren we de voortgang en bekijken we het wenselijke vervolg van de groep.

Contact

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact met me op! Dit kan via het contactformulier of bel me op 06 14 97 42 21. Mailen kan via info@groeiwerkcoaching.nl.

Ja, ik wil intervisiebegeleiding

Review

Over mij

Mijn achtergrond als professional in onder andere de psychiatrie, jeugdzorg en wijkteams maakt dat ik goed weet welke thema’s er spelen in de zorg en in het sociaal-maatschappelijke werkveld. Deze ervaringen gecombineerd met mijn methodische aanpak gestaafd vanuit een gedegen opleiding (master begeleidingskunde) maakt dat je bij mij aan het goede adres bent voor kwalitatief goede gesprekken waarin jullie kunnen groeien. Als persoon en als professional. Verwacht bij mij geen theekransje of klaaguurtje. We gaan met aandacht en focus aan de slag, zodat jullie weer nieuwe perspectieven hebben waar jullie meteen mee verder kunnen.

Keertje koffiedrinken? Leuk! Bel 06 14 97 42 21 of mail info@groeiwerkcoaching.nl.